Suita de aplicatii "de birou" Office va fi disponibila gratuit pe internet, dupa ani de zile de cand concurenta proceseaza documente online

Se pare ca Microsoft incearca sa castige teren si pe o piata putin exploatata pana acum de gigantul din Redmond: aplicatiile de birou care functioneaza exclusiv la distanta, fara sa necesite niciun software. Similar cu Google Docs sau cu suita oferita de Zoho, suita Office Live reuseste sa stranga la un loc, intr-un mediu destul de "light" dar si cu unelte la indemana, cam tot ce-ti trebuie pentru o tura cu tabele sau cu .doc-uri fara picior de Office instalat.

Anuntul, facut ieri in timpul conferintei destinate dezvoltatorilor de aplicatii Microsoft, conferinta in cadrul careia au fost facut si importante dezvaluiri despre Windows 7, reprezinta un pas important in strategia companiei. Demonstreaza atat faptul ca Microsoft a inteles ca batalia se va da pe aplicatii accesibile ubicuu in retea si nu in pachete software care pun laba atat pe pretioase resurse de sistem cat si pe spatiul nostru privat.

Programele Word, Excel, PowerPoint si OneNote ruleaza pe platforma lansata anul trecut, alternativa la mediul flash, SilverLight, compatibilitatea existand in toate mediile de browsing importante (IE, Firefox, Safari), despre Chrome nementionandu-se nicio vorba.

Serviciile Office Live vor fi disponibile netatenilor incepand cu sfarsitul acestui an, gratuitatea fiind asigurata de prezenta reclamelor si de optiunea "cu plata", mentioneaza cei de la ReadWriteWeb.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.