Los Angeles Times a anuntat in editia de marti ca a concediat 10% dintre jurnalisti, o noua reducere de personal in cadrul marelui cotidian de pe coasta de vest a Statelor Unite, care se confrunta cu o scadere semnificativa a aunturilor publicitare, relateaza NewsIn.

"The Times nu este mai imun la rasturnarile de situatie decat celelalte companii si institutii", a explicat editorul ziarului, Eddy W. Hartenstein. "Deci evaluam si recalibram in continuare organizatia si operatiunile noastre", a adaugat Hartenstein.

In urma noilor concedieri, numarul membrilor echipei editoriale a Los Angeles Times este de 660 de persoane, fata de 1.200 in 2001, subliniaza cotidianul, care si-a redus deja paginatia cu 14% in luna iulie, in incercarea de a compensa scaderea numarului anunturilor publicitare din cauza crizei imobiliare.

Asemenea majoritatii ziarelor americane, Los Angeles Times, difuzat in sud-vestul Statelor Unite, se confrunta cu o scadere continua a cifrelor de vanzari. Doi directori ai redactiei au demisionat in decurs de 15 luni, din cauza unui dezacord privind reducerile bugetare.

Fondat in 1881, cotidianul, care face parte din grupul Tribune Co. cumparat in 2007 de investitorul Sam Zeller pentru 13 miliarde de dolari, revendica in 2005 peste 840.000 de cititori pe zi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.