"New York Times" va fuziona cu "International Herald Tribune" intr-un singur site, a anuntat grupul american care uneste online cele doua cotidiene.

Fuziunea site-urilor le va permite celor care folosesc internetul sa aiba acces la un singur site, prin click la adresele actuale, nytimes.com si iht.com, precizeaza, intr-un comunicat, grupul media numit International Herald Tribune/New York Times. Grupul va avea de ales, insa, intre o versiune pur-americana si una internationala, informeaza NewsIn.

Obiectivul acestei fuziuni este acela de a combina marea expertiza informationala a cotidianului "New York Times" cu informatia de calitate din domeniul international a "International Herald Tribune", anunta acelasi comunicat.

"International Herald Tribune" al carui sediu se afla la Paris, a fost cumparat in totalitate, in 2003, de catre prestigiosul cotidian new-yorkez, care a preluat cele 50% de actiuni detinute de "Washington Post" pana in acel moment.

Conform ultimelor cifre de pe Webtrends si Nielson, iht.com masoara 2,3 de milioane de utilizatori pe luna, in afara Statelor Unite ale Americii, in timp ce nytimes.com estimeaza 25 de milioane de utilizatori in toata lumea.

"New York Times" a fost fondat in 1851, iar in 1998 a castigat Premiul Pulitzer, iar "International Herald Tribune" a fost lansat in 1887 si este distribuit in 180 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.