Unul dintre "parintii fondatori" ai internetului, Vince Cerf, face o serie de previziuni referitoare la viitorul mediului virtual.

"Momentul iPod", dupa cum numeste Vince Cerf, laureat, printre altele al premiului Turing momentul in care tuturor le va fi clar ca televiziunea e "dead media", se apropie.

Evanghelistul-sef si totodata vicepresedintele Google isi detaliaza afirmatiile, adaugand ca mai mult de 85% din continutul video pe care il vizionam este pre-inregistrat, ceea ce il transforma intr-un produs downloadabil (deci, accesibil) oricand si oricui. In urmatorii 4 ani numarul de clipuri vizionate pe net va creste de patru ori iar tendinta generala e ca durata acestora sa devina mai mare, pe masura ce arhitectura retelei permite streaming-ul coerent de video la inalta definitie.

Singura problema, in momentul de fata, e supraincarcarea conexiunilor, incovenient care va fi depasit cand conexiunile broadband vor fi majoritare si toate cele sase miliarde de locuitori ai planetei vor avea acces la noile media.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.