Grupul austriac de petrol si gaze OMV a semnat un acord pentru vanzarea subsidiarei sale de comercializare a carburantilor din Croatia, OMV Hrvatska, catre compania croata Crodux.

OMV este prezent pe piata croata a comercializarii de carburanti din 1992, unde opereaza 62 de benzinarii si are o cota de aproximativ 13% din piata, potrivit unui comunicat al OMV.

Prin aceasta tranzactie, estimata sa se incheie in prima jumatate a acestui an, OMV nu mai detine niciun activ pe segmentul de rafinare si marketing din Croatia, scrie MEDIAFAX.

Vanzarea OMV Hrvatska face parte din strategia grupului austriac de diminuare a activitatilor de rafinare si marketing si de concentrare pe segementul de explorare si productie a hidrocarburilor si energiei electrice.

In noiembrie anul trecut OMV a anuntat ca va reduce in urmatorii trei ani numarul de benzinarii, atat din Romania, cat si din alte tari, dar nu se va retrage de pe nicio piata.

OMV este actionarul majoritar al OMV Petrom.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.