Marea Britanie isi va pierde locul in topul celor mai mari 10 economii de pe glob pana in 2050, sustin economistii PriceWaterhouseCoopers (PWC).

Regatul Unit va fi surclasat de Mexic si Indonezia in urmatoarele patru decenii, astfel cea care in prezent este a saptea economie a lumii va ajunge pe locul 11 in 2050. Economistii PwC arata ca asa numitele economii emergente (grupul E7) vor inregistra o crestere semnificativa in urmatorii 40 de ani in timp ce marile puteri globale de astazi cum sunt Statele Unite, Japonia, Germania, Franta sau Italia vor raporta scaderi importante.

Clasamentul natiunilor E7 va fi condus de India si China in 2050 da rva incluide si Brazilia, Rusia, Indonezia, Mexic si Turcia.

China va deveni cea mai mare economie a lumii, Rusia va detrona Germania

Totodata, economistii PwC prevad cum China va depasi SUA pana in 2017, devenind astfel cea mai mare economie globala, mai repede decat prevede Academia Chineza de Stiinte, care indica 2019 ca fiind anul in care America isi va pierde pretiosul titlu.

In ceea ce priveste dezvoltarea Europei, raportul arata ca Rusia va depasi Germania pana in 2050, devenind cel mai important jucator economic al continentului, potrivit telegreph.co.uk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.