Parlamentul macedonean a decis joi sa reduca cu doua treimi salariile deputatilor opozitiei de stanga care boicoteaza lucrarile Legislativului in semn de protest fata de bugetul pentru 2013.

Principalul partid de opozitie, SDSM, care dispune de 29 parlamentari din totalul de 123, refuza sa participe la lucrarile Adunarii, de la adoptarea bugetului pentru 2013, la 24 decemrbie, in cadrul unei sedinte marcate de incidente atat in interiorul, cat si in afara Parlamentului, in care au fost ranite 17 persoane, inclusiv 11 politisti si doi deputati.

"Alesii care boicoteaza lucrarile Parlamentului vor primi o treime din salariu pe timpul absentei", se arata intr-o decizie adoptata de majoritatea conservatoare.

Salariul unui parlamentar macedonean este de aproximativ 1.000 de euro. Aceasta suma este de trei ori mai mare decat salariul mediu din aceasta fosta republica iugoslava, in care somajul afecteaza 31% dintre cei doua milioane de locuitori, scrie MEDIAFAX.

Opozitia a anuntat joi ca "diminuarea salariilor este un pret mic de platit in lupta pentru democratie si libertate".

In cadrul unei manifestatii, sambata, opozitia a reclamat demisia Guvernului, acuzandu-l ca este responsabil de criza economica grava care afecteaza tara.

Economia macedoneana a stagnat in 2012, potrivit unei estimari a Bancii Mondiale (BM), care preconizeaza totusi o crestere economica de 1% in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.