Dezbaterea apriga dintre republicani si democrati, care se desfasoara de mai bine de un an, pare ca va continua si in ultima noapte din 2012.

"Daca membrii Congresului nu vor lucra toata noaptea de Revelion, asta inseamna ca prefera sa petreaca decat sa ne salveze tara?" Este o intrebare postata de toti mai multi americani pe site-uri publicatiilor din SUA si pe platforme de socializare, scrie adevarul.ro.

Nemultumiti de numeroasele impasuri in care s-a blocat aceasta dezbatere inca de la aparitie, cetatenii le cer liderilor sa gaseasca un compromis. Daca acestia esueaza si in ultimul moment, de la 1 ianurie 2013 vor intra automat in vigoare unele taieri bugetare si majorari de taxe, iar unele programe din domenii vitale precum Apararea si Sanatatea vor fi sistate.

Situatia poate fi evitata doar in cazul in care congresmenii gasesc o solutie alternativa prin care sa economiseasca suficient la bugetul de stat.

Democratii sunt in favoarea majorarilor de taxe pentru persoanele cu venituri peste medie si taierea unor cheltuieli cu Apararea. De cealalta parte, republicanii pledeaza pentru pastrarea reducerilor fiscale in vederea impulsionarii investitiliior si a sprijinirii celor care creeaza locuri de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.