Rata somajului din Grecia a crescut in septembrie la un nou nivel record, de 26%, de la 25,3% in luna august, a anuntat, joi, agentia de statistica de la Atena.

Declinul economiei elene, in al cincilea an de recesiune, a afectat piata muncii si a impins somajul la mai mult de doua ori media zonei euro. In uniunea monetara, rata somajului s-a situat in septembrie la 11,6%.

Somajul pentru august a fost revizuit la 25,3%, dupa ce a fost anuntat initial la 25,4%, scrie MEDIAFAX.

In randul tinerilor, persoane de 15-24 de ani, somajul a fost de 56,4% in septembrie, comparativ cu 47,6% in aceeasi perioada a anului anterior.

Aproximativ 1,3 milioane de persoane nu aveau loc de munca in Grecia la sfarsitul lunii septembrie, cu 38% mai mult fata de septembrie anul anterior. Raportat la august, numarul somerilor a urcat cu aproape 3%.

Numarul persoanelor angajate s-a situat la 3,7 milioane in septembrie, in declin cu 8,1% comparativ cu aceeasi luna din 2011 si cu 0,6% fata de august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.