Ministrul britanic de Finante, George Osborne, a anuntat miercuri ca austeritatea la care este supusa tara va dura cu un an in plus fata de asteptarile initiale, pana in 2018.

Executivul anticipeaza totodata ca datoria publica va scadea mai lent decat s-a anticipat.

"Ne asteptam ca masurile de consolidare bugetara sa dureze un an in plus, pana in 2018", a afirmat Osborne in Parlament, in timpul discursului traditional de toamna asupra starii economiei.

Ministrul de Finante a admis ca raportul dintre datoria publica si PIB nu va scadea incepand din 2016 ci din 2017.

Guvernul a redus totodata previziunile economice, anticipand o contractie de 0,1% in acest an, fata de o crestere de 0,8% anticipata initial, si un avans de 1,2% anul viitor, revizuit de la 2%.

"Suntem confruntati cu o multitudine de probleme venite din strainatate", a spus Osborne, referindu-se la Statele Unite si zona euro. El a dat insa asigurari ca economia britanica este in curs de vindecare, desi procesul va dura, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca guvernul va continua politica de austeritate, intrucat jumatatile de masura ar fi un dezastru, si a anuntat noi masuri precum limitarea unor ajutoare sociale si combaterea evaziunii fiscale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.