Spania a solicitat luni, in mod oficial, un pachet de sprijin de 39,5 miliarde de euro pentru recapitalizarea sectorului bancar, si spera sa primeasca bani in jurul datei de 12 decembrie.

Din suma totala, aproximativ 37 miliarde de euro sunt destinate celor patru banci nationalizate (Bankia, Catalunya Banc, NCG Banco si Banco de Valencia), iar restul de 2,5 miliarde de euro sunt pentru asa numita 'banca de rebuturi', care va fi utilizata pentru a absorbi activele toxice rezultate in mare parte de pe urma spargerii bulei imobiliare.

Ministrii de Finante din zona euro ar urma sa aprobe luni seara eliberarea fondurilor, cu ocazia reuniunii lor lunare la Bruxelles, scrie capital.ro.

In schimbul ajutoarelor de 37 miliarde de euro, bancile spaniole nationalizate vor trebui sa-si reduca bilanturile cu peste 60% in urmatorii cinci ani, sa elimine mai multe mii de locuri de munca si sa-si reorienteze activitatile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.