Comisia Europeana invita statele membre UE sa dezvolte o 'garantie pentru tineret', prin care fiecare persoana sub 25 de ani sa primeasca o oferta de un loc de munca.

Comisia Europeana a anuntat joi ca a adoptat Analiza Anuala a Cresterii (AAC) 2013, document care stabileste care ar trebui sa fie, in opinia Comisiei, prioritatile economice si sociale generale pentru anul urmator, scrie hotnews.ro.

Executivul UE invita statele membre sa dezvolte o 'garantie pentru tineret', prin care fiecare persoana cu varsta sub 25 de ani primeste o oferta de un loc de munca, beneficiaza de posibilitatea de a-si continua studiile sau de un stagiu in termen de patru luni de la terminarea studiilor sau din momentul in care a devenit somer.

Comisia va prezenta, la 5 decembrie, o propunere completa privind garantiile pentru tineret in cadrul pachetului privind locurile de munca pentru tineri.

Comisia Europeana subliniaza ca situatia tinerilor este deosebit de ingrijoratoare, in multe tari, somajul in randul tinerilor ajungand la 50%. Comisia a infiintat echipe de actiune pentru a ajuta cele opt state membre cu cele mai ridicate niveluri de somaj in randul tinerilor in redirectionarea fondurilor UE pentru formarea profesionala si programe de sprijin (a se vedea MEMO/12/100).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.