Economia mondiala ar putea reintra in recesiune in cazul unui derapaj al zonei euro, unde criza, in ciuda progreselor, ramane "principala amenintare", avertizeaza Organizatia pentru cooperare si dezvoltare economica (OCDE).

Organizatia releva in raportul sau asupra "Perspectivelor economice mondiale" un nou acces de slabiciune care a determinat revizuirea in scadere a previziunilor economice pentru majoritatea puterilor mondiale, scrie hotnews.ro.

Cresterea americana va fi de 2,2% in acest an (fata de 2,4%, estimarea din mai) si de 2% in 2013 (in loc de 2,6%). Cifra ar urma sa creasca la 2,8% in 2014, potrivit unei prime previziuni.

In zona euro, recesiunea ar urma sa fie mai puternica in acest an decat aprecia precedenta estimare, cu un produs intern brut (PIB) in recul cu 0,4% in loc de 0,1%. Recesiunea va continua anul viitor (-0,1%), in conditiile in care OCDE miza in mai pe o crestere de 0,9%. Relansarea economica ar urma sa intervina in 2014 (+1,3%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.