Biserica Anglicana a inceput sa vanda castelele medievale care au servit timp de secole drept resedinte pentru cei mai de seama episcopi si arhiepiscopi pentru a trece peste criza economica.

In 2011, Biserica Anglicana a scos la vanzare Castelul Rose, reseditna episcopului de Carlisle din anul 1230. Si episcopul Lincoln se va muta din conacul cu 14 camere intr-o vila cu 5 dormitoare.

Biserica Anglicana a scos pe piata numeroase resedinte episcopale si va continua sa vanda din proprietati conform indicatiilor comisiei insarcinata cu administrarea averii de 5,2 miliarde lire sterline (6,4 miliarde euro) a institutiei de cult.

Anul trecut, portofoliul administrat de comisia speciala a generat un randament de 13,1%. Per total insa, incluzand si proprietati financiare, precum actiuni, portofoliul institutiei a avut un randament mai mic, de numai 2,9%, fata de o tinta de 5% pe an, peste rata inflatiei, scrie antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.