Ministrii de Finante europeni nu au reusit sa ajunga la un acord privind reducerea datoriilor Greciei.

Statele creditoare in frunte cu Germania au refuzat sa dea mai multi bani sau sa ofere o reducere a datoriilor, iar ministrii de Finante nu au reusit sa gaseasca suficiente fonduri din alte surse pentru reducerea datoriilor Greciei, care sunt pe cale sa atinga 190% din PIB in 2014.

Discutiile au durat 11 ore, la capatul carora nu s-a ajuns la nicio solutie, scrie MEDIAFAX.

O noua intalnire a ministrilor de Finante este posibil sa aiba loc pe 26 noiembrie.

"Avem o serie de optiuni pentru acoperirea deficitului de finantare. Discutiile au fost intense dar pentru ca problemele sutn atat de complicate nu am ajuns la un acord final", a declarat ministrul german de Finante Wolfgang Schaeuble.

Stirea despre esecul discutiilor, neasteptat dupa ce presedintele Eurogroup Jean-Claude Juncker a anticipat saptamana trecuta o decizie definitiva, a dus la deprecierea euro cu 0,2%, la 1,2802 dolari pe unitate.

Oficialii europeni nu au reusit sa gaseasca fonduri suplimentare de 32,6 miliarde de euro necesare Greciei in urma prelungirii cu doi ani, pana in 2016, a termenului de reducere a deficitului bugetar la 2% din PIB, concomitent cu tinerea sub control a cresterii datoriilor, considerate de FMI nesustenabile.

"Trebuie sa lucram in continuare la unele aspecte tehnice ale programului", a aratat Juncker intr-un comunicat, fara sa anticipeze ca acordul va avea loc la urmatoarea intalnire.

Joi urmeaza sa inceapa discutiile referitoare la bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, care risca sa inflameze si mai mult tensiunile dintre tarile din nordul si sudul continentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.