Grupul francez de bricolaj Bricostore, cu operatiuni in Romania, Ungaria si Croatia, a decis sa se retraga de pe piata ungara la inceputul anului 2013, din cauza crizei economice.

"Ungaria traverseaza o criza economica profunda de la inceputul lui octombrie 2008, care a dus la o scadere importanta a activitatilor Bricostore Ungaria in anii care au urmat", a anuntat intr-un comunicat presedintele grupului, Philippe Bresson.

El a adaugat ca nu se intrevede o refacere serioasa si durabila a consumului in Ungaria, astfel ca actionarii au fost nevoiti sa decida oprirea activitatii magazinelor din aceasta tara, la inceputul anului viitor.

Bresson a precizat ca grupul isi va onora angajamentele asumate in Ungaria, inainte de suspendarea activitatilor, scrie MEDIAFAX.

Bricostore este prezent in Ungaria din 1997, iar in iunie 1998 a deschis un prim magazin la Torokbalint, la vest de Budapesta. In prezent, Bricostore opereaza in Ungaria opt magazine.

Un reprezentant sindical al lucratorilor din comert, Jozsef Szalig, a declarat pentru agentia ungara de presa MTI ca plecarea din Ungaria a Bricostore, care inregistreaza pierderi pe aceasta piata din 2009, va duce la desfiintarea a 1.000 de locuri de munca.

In Romania, Bricostore opereaza 15 magazine, iar in Croatia trei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.