Bulgaria va semna cu Gazprom doua acorduri importante: unul de participare la proiectul gazoductului South Stream si altul pentru livrarile de gaze naturale rusesti dupa 2013.

Premierul bulgar, Boiko Borisov, a declarata ca acordul dintre compania de stat Bulgargaz si Gazprom va fi semnat pe o perioada de 6 ani si va putea fi prelungit cu 4 ani daca Bulgaria nu va reusi sa produca destul gaz pe cont propriu.

Dupa semnarea deciziei, Bulgaria va primi o reducere de 11% din pretul gazelor naturale livrate in perioada 1 aprilie – 31 decembrie anul acesta, ceea ce inseamna ca Gazprom va recupera o parte din suma platita deja de compania bulgara Bulgargaz.

Ministrul bulgar al Economiei si Energiei, Delian Dobrev, s-a aratat increzator ca tara lui va obtine o reducere de 11% fata de pretul aplicat pana acum.

South Stream va transporta gaz rusesc in Bulgaria via Marea Neagra, iar pe teritoriul bulgaria gazoductul se va bifurca: portiunea nordica va traversa Serbia, Croatia, Ungaria, Slovenia, Austria si nordul Italiei, in timp ce portiunea sudica va trece prin Grecia si sudul Italiei, scrie adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.