Premierul elen, Antonis Samaras, a reusit sa mobilizeze suficient sprijin in parlamentul de la Atena pentru aprobarea unui pachet de masuri de austeritate, necesare pentru deblocarea fondurilor de la creditorii externi, potrivit Bloomberg.

Legea vizand reduceri de pensii, salarii si beneficii a fost aprobata cu voturile a 153 din cei 300 de membri ai parlamentului, relataaza MEDIAFAX.

Partidul lui Samaras, Noua Democratie a exclus un parlamentar care nu a sustinut legea, in timp ce PASOK, partid membru in coalitia care sustine guvernul, a exclus din acelasi motiv 6 parlamentari dupa vot.

"Grecia a facut un pas mare, decisiv si pozitiv. Votul a fost o conditie pentru a crea locuri de munca pentru copii nostri, pentru ca toata Grecia sa vada zile mai bune. Urmatorul pas este bugetul, dar si acesta va progresa bine", a declarat Samaras intr-un comunicat.

Legea aprobata in parlament creste varsta de pensionare cu doi ani, la 67 de ani, taie pensiile si salariile pentru a doua oara in acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.