Inmatricularile de autoturisme Dacia in Franta au scazut cu 22,6% in octombrie, la 6.626 unitati, scrie MEDIAFAX.

Reprezinta un declin de trei ori mai rapid fata de declinul de 7,8% inregistrat de piata, in timp ce in primele zece luni marca romaneasca a coborat cu 5,1%, la 67,454 unitati, de peste doua ori mai lent ca piata.

Octombrie marcheaza o accelerare a scaderii Dacia in Franta, urmand revenirii pe declin din septembrie. Dacia a coborat in septembrie cu 14,1%, dupa ce incepand din mai recuperase aproape in intregime evolutia slaba inregistrata in primele luni ale anului.

Piata franceza a autoturismelor a scazut cu aproape 8% in octombrie, la 162.400 de unitati, iar in primele zece luni ale anului cu 13,3%, la 1,59 milioane de unitati, potrivit unui comunicat al Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile.

Cota de piata a Dacia s-a redus in octombrie, de la 4,86% anul trecut la 4,08%. La zece luni, cota de piata a Dacia se afla in urcare, de la 3,87% in ianuarie-octombrie anul trecut la 4,23%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.