Ministerul Comertului din China a anuntat, joi, ca detine suficiente dovezi preliminare pentru a incepe o investigatie antidumping impotriva importurilor din UE de polysilicon, materia prima folosita la fabricarea panourilor solare.

China a anuntat masuri similare impotriva SUA si Coreii de Sud in iulie, iar decizia de a investiga importurile din UE marcheaza o escaladare a disputelor comerciale intre China si tarile din Vest in sectorul energiei regenerabile.

Ancheta, care va analiza importurile din UE din perioada 2008-2012, a inceput joi, 1 noiembrie, si va dura probabil un an, potrivit Ministerului Comertului. Investigatia va fi conexata cu verificarile privind importurile din SUA si Coreea de Sud.

China este cel mai mare producator la nivel global de panouri solare. Cea mai mare parte a productiei este destinata exporturilor, iar Statele Unite au impus tarife antidumping ridicate la importurile din China in acest an, scrie MEDIAFAX.

UE a deschis o investigatie proprie in privinta panourilor solare in septembrie.

Beijingul a raspuns in iulie actiunii SUA declansand o investigatie privind piata polysiliconului, dominata de SUA si Coreea de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.