Centrala sindicala din mediul privat GSEE a facut apel miercuri la o greva de 48 de ore in zilele de 6 si 7 noiembrie pentru a protesta fata de noile masuri de austeritate ce urmeaza sa fie dezbatute in Parlament.

"Impreuna putem impiedica votarea acestor masuri, care distrug societatea si economia", se arata in text.

"Trebuie sa eliminam obsesiile neoliberale si sa impiedicam politicile duse de troika (UE, BCE, FMI) si de guvern", continua comunicatul.

"Estimam ca noile masuri vor fi depuse luni, pe 5, in Parlament si vor fi dezbatute pe 6 si pe 7 noiembrie inainte de a fi adoptate", a declarat pentru AFP Stathis Anestis, un reprezentant al GSEE.

Centrala sindicala din sectorul public Adedy ar urma sa ia parte, de asemenea, la aceasta mobilizare, consiliul de administratie al Adedy fiind asteptat sa se intruneasca in cursul dupa-amiezii de miercuri pentru a lua o decizie, potrivit unor surse din sindicat.

Cele doua centrale sindicale, care fac apel si la adunari si manifestatii la Atena si in alte orase, au recurs la o greva generala de 48 de ore in februarie, in timpul unui vot privind un pachet de masuri de austeritate, dupa cele din 2011 si 2010, scrie MEDIAFAX.

Miercuri dimineata, Parlamentul a votat o lege care faciliteaza privatizarea societatilor publice si a fost depus bugetul de stat pentru 2013, prevazand masuri de austeritate de circa 9,4 miliarde de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.