Cancelarul german cere celor mai mari economii ale lumii din G20 sa promoveze noi reglementari in sectorul financiar, masurile intreprinse pana acum fiind insuficiente, in opinia oficialului german.

Criza financiara mondiala a dus la o reformare a reglementarilor pe aproape toate segmentele sistemului financiar, de la instrumentele derivate la necesarul de capital al bancilor.

"Am planificat sa reglementam fiecare centru financiar, fiecare actor si fiecare produs din sectorul financiar. Au fost realizate progrese semnificative, dar regulile nu au fost aplicate peste tot", a spus ea, scrie MEDIAFAX.

Cancelarul a mentionat "bancile din umbra", respectiv institutiile financiare non-bancare care sunt mai putin reglementate decat bancile.

"Speram ca reglementarile referitoare la bancile din umbra sa fie finalizate la viitoarea reuniune a G20", a spus Merkel.

Liderii tarilor din G20 au facut recomandari in urma cu un an pentru reglementari care sa se refere si la fondurile de hedging, vehiculele speciale pentru investitii si acordurile de rascumparare.

Autoritatile de supraveghere sunt ingrijorate ca odata cu reglementarea mai stricta a bancilor activitatile financiare riscante se vor orienta catre "bancile din umbra".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.