Economia Statelor Unite a inregistrat in trimestrul al treilea o crestere de 2%, peste asteptari, sustinuta de cheltuielile de consum mai mari, de relansarea investitiilor guvernamentale si a constructiilor rezidentiale.

Analistii se asteptau la o crestere economica de 1,8% in trimestrul al treilea.

SUA au consemnat in trimestrul al doilea o crestere a PIB de 1,3%.

Relansarea constructiilor de locuinte mareste increderea americanilor, indicand ca cresterea cererii pentru bunuri mai scumpe, precum automobilele, poate fi sustenabila.

Este probabil ca datele sa joace un rol in viitoarele alegeri prezidentiale, permitand presedintelui Barack Obama sa afirme ca economia se indreapta in directia buna, in timp ce contracandidatul sau Mitt Romney ar putea sustine ca avansul este insuficient de rapid.

Cresterea economica a fost limitata cu 0,4 puncte procentuale de seceta care a afectat culturile agricole in vestul Statelor Unite, dupa un impact de 0,2% in trimestrul al doilea, scrie MEDIAFAX.

Cheltuielile de consum, care formeaza cea mai mare parte a PIB-ului SUA, au crescut cu o rata anualizata de 2%, fata de 1,5% in trimestrul al doilea, si au avut o contributie de 1,4 puncte procentuale la avansul PIB.

Analistii anticipau o crestere de 2,1% a cheltuielilor de consum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.