Putin a cerut marti Gazprom sa creeze o noua strategie, ca reactie la dezvoltarea pietelor gazelor naturale lichefiate si a gazelor de sist.

"Nu suntem novici pe piata gazelor, ii cunoastem bine legile. Iata de ce trebuie sa actionam cu intelepciune, dar sa fim in acelasi timp foarte flexibili", a afirmat Putin in comisia prezidentiala pentru dezvotlarea sectorului carburantilor si energiei.

Politica Gazprom de stabilire a pretului gazelor in functie de cel al petrolului face ca gazele pe care le livreaza sa fie mai scumpe decat cele ale altor exportatori pe piata europeana, riscand sa reduca prezenta grupului rus pe pietele externe.

Cresterea volumului comertului cu gaze lichefiate reprezinta o tendinta importanta pe piata mondiala a energiei, mari companii din Statele Unite si Canada actionand deja in aceasta directie, in timp ce un numar tot mai mare de tari introduc noi tehnologii pentru productia si procesarea gazelor, a aratat Putin, potrivit MEDIAFAX.

"In Statele Unite, aceste tehnologii contribuie la extractia profitabila a gazelor de sist", a spus presedintele, adaugand ca aceasta productie a atins anul trecut in SUA 214 miliarde de metri cubi.

Putin a precizat ca doctrina de securitate energetica a Rusiei va fi aprobata in noiembrie si va creste eficienta energetica in toate sectoarele economiei tarii si va asigura un acces nediscriminatoriu al exportatorilor rusi pe pietele externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.