Economia Statelor Unite a crescut cu 1,8% in trimestrul al treilea, sustinuta de cheltuielile de consum ale populatiei, care au compensat un declin al investitiilor derulate de companii.

Statele Unite au avut un avans economic de 1,3% in trimestrul al doilea. Departamentul Comertului va publica vineri datele privind evolutia PIB.

Avansul de 1,8% ar marca doua trimestre consecutive de crestere sub 2%, pentru prima data de la iesirea Statelor Unite din recesiune, in 2009.

Imbunatatirea situatiei de pe piata imobiliara ajuta increderea populatiei, in timp ce companiile taie din cheltuielile pentru inlocuirea echipamentelor. Conducerea Rezervei Federale se va intruni in aceasta saptamana pentru prima data de la anuntarea, in august, a unei noi runde de stimulare a economiei, scrie MEDIAFAX.

"Economia se afla inca intr-o perioada de recuperare. Consumul arata mai bine decat ne asteptam, dar cheltuielile companiilor sunt un motiv de ingrijorare", a declarat economistul sef al Raymond James & Associates, Scott Brown.

Cheltuielile de consum au crescut anual cu 2,1% in trimestrul al treilea, potrivit estimarilor, dupa un avans de 1,5% in trimestrul anterior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.