Numarul persoanelor angajate din Marea Britanie a urcat la un nivel record in intervalul iunie-august, de 29,59 milioane, ca urmare a efectului organizarii Jocurilor Olimpice, in timp ce somajul a coborat la minimul ultimului an.

Rata somajului a scazut in interval iunie-august la 7,9%, de la 8,1% in perioada de trei luni incheiata in mai. Numarul persoanelor angajate a urcat cu 212.000, la 29,59 milioane, iar cel al persoanelor fara loc de munca a scazut cu 50.000, la 2,53 milioane.

Economistii nu au reusit sa explice evolutia solida a pietei muncii intr-o perioada de contractie a PIB. Productivitatea nu a revenit si ramane cu aproape 4% sub maximul atins la inceputul anului 2008, inainte de declansarea crizei, scrie MEDIAFAX.

Posibile explicatii includ un avans al categoriilor de liber-profesionisti si persoane cu locuri de munca fara norma inteaga, dar si presiunea pe salarii, care a ajutat companiile sa-si controleze costurile cu angajatii.

Numarul angajatilor part-time a ajuns, de asemenea, la un nivel record, de 8,13 milioane. Peste 1,4 milioane dintre acestia lucreaza part-time pentru ca nu gasesc un loc de munca cu norma intreaga, arata statisticile britanice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.