160 de milioane de adulti (22%) din tarile dezvoltate nu au calificarile necesare sa le permita sa aplice pentru un loc de munca.

Un raport UNESCO dat publicitatii relateaza faptul ca un tanar din cinci nu termina scoala primara in tarile in curs de dezvoltare si unul din cinci adulti din tarile dezvoltate nu dispune de calificarile necesare pentru a-si gasi un loc de munca.

Potrivit raportului, cele sase obiective ale “Educatiei pentru Toti” fixate in 2000 la Dakar, de 164 de tari vor putea fi atinse de foarte putine tari in 2015, in ciuda “progreselor imortante ale anumitor regiuni”.

Desi progresele referitoare la scolarizare au fost rapide in perioada 200-2010, in special datorita Indiei si Africii subsahariene, in ultimii doi ani s-a constatat o stagmare cu 61 de milioande de copii care nu nu au mers la scoala.

Circa 250 de milioane de copii cu varsta necesara pentru a fi inscrisi in scoala primara (39% dintre copii), care merg la scoala sau nu, "nu stiu in prezent sa citeasca sau sa scrie", in timp ce 71 de milioane adolescenti (18% dintre adolescenti) nu urmeaza cursurile liceale si nu au "competentele necesare pentru a obtine un loc de munca". UNESCO denunta o lipsa severa a structurilor care le-ar putea oferi "o a doua sansa", potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.