Fostul premier italian a lansat o serie de critici cu privire la euro, la fondurile de ajutor european si la politicile de austeritate adoptate in Europa.

Privind zona euro, Berlusconi a afirmat ca pentru Italia acceptarea ratei de schimb de 1.927 lire, la intrarea in Uniunea monetara europeana, a fost o “sinucidere”.

Berlusconi este de parere ca exista doua posibilitati pentru a ajuta statele europene sa iasa din criza actuala: fie "se ajunge la o situatie in care BCE este creditor in ultima instanta", fie, daca nu, "Germania sa iasa din euro", ceea ce, in opinia lui, "nu ar fi o tragedie", scrie economica.net.

Masurile europene de austeritate bugetara exprima "ideile unei Germanii care este o tara hegemonica, nu o tara solidara. Rigiditatea provoaca austeritate care nu duce la crestere si daca PIB-ul nu creste, ne indreptam spre recesiune", a adaugat Berlusconi, amintind ca a incercat sa evite ca Italia sa se vada obligata sa isi reduca deficitul public cu 45 de miliarde de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.