Rezerva Federala a SUA (Fed) a lansat joi un nou program agresiv de stimulare, anuntand ca va pompa inca 40 miliarde de dolari in economia SUA in fiecare luna, pana va avea loc o redresare sustinuta a pietei muncii,.

Decizia Fed de a lega achizitionarea de actiuni direct de conditiile economice reprezinta o masura fara precedent care marcheaza o extindere semnificativa a eforturilor institutiei de a reduce rata somajului in SUA, scrie capital.ro.

Bursele din intreaga lume au inregistrat cresteri dupa anuntarea deciziei Fed, iar aurul a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele sase luni.

"Situatia angajarilor ramane o preocupare serioasa. Desi economia pare sa se redreseze moderat, nu creste suficient de rapid pentru a decide o scadere a ratei somajului", a afirmat Ben Bernanke, presedintele Rezervei Federale a SUA.

Prin achizitionarea de obligatiuni garantate prin ipoteci, Fed spera sa reduca ratele ipotecilor, ajutand astfel piata imobiliara si incurajand investitorii sa achizitioneze si alte active, cum ar fi bonduri corporative, ceea ce va duce la scaderea randamentelor. Aceste reduceri ale costurilor de imprumut ar trebui sa stimuleze creditarea si cresterea economiei americane, sustin oficialii Fed.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.