Premierul moldovean Vlad Filat a dat asigurari ca in cadrul intrevederilor avute la Moscova nu i s-au impus conditii in ceea ce priveste pretul la gazele naturale, asa cum a scris presa rusa.

"Problema nu tine doar de pretul la gaz, nu am avut momente in care sa ne fie impuse conditii. A fost o discutie prietenoasa. Noi in premiera am avut o discutie care a avut la baza un dialog complex", a declarat Vlad Filat.

Totodata, Filat a precizat ca nu s-a intalnit cu ministrul Energeticii din Rusia, Aleksandr Novak, ci doar cu presedintele si premierul rus, si nu va comenta ce scrie presa rusa. "Nu a existat niciun moment in care sa fie conditii. Eu nu comentez ipoteze. Noi vom administra cu mare seriozitate acest proces", a precizat seful Guvernului.

De asemenea, premierul a mentionat ca nu a avut ca scop semnarea Acordului privind cooperarea in domeniul energetic. "In cadrul vizitei, noi am prezentat viziunea noastra. Din partea Rusiei a fost prezentata oferta lor. Avem puncte de vedere si urmeaza sa continuam negocierile, in baza carora sa rezolvam problema. Urmatoarea discutie va avea loc la sfarsitul acestei luni, in cadrul summitului sefilor de Guvern care va avea loc la Ialta", a anuntat Filat, scrie MEDIAFAX.

In perioada 10 -12 septembrie, Vlad Filat s-a aflat la Moscova intr-o vizita de lucru, unde s-a intalnit cu omologul sau, Dmitri Medvedev, si cu presedintele rus, Vladimir Putin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.