Compania rusa de stat Gazprom, monopol in domeniul exporturilor de gaze rusesti, si-a anuntat furnizorii, printre care si grupul Lukoil, ca a suspendat achizitiile de gaze naturale din cauza scaderii cererii pe piata interna si la export.

Decizia Gazprom nu afecteaza transporturile de gaze efectuate de companie de la producatori catre consumatori si nici operatiunile subsidiarelor controlate de grup, se arata intr-un comunicat al gigantului rus, citat de MEDIAFAX.

Scrisoarea catre furnizori a fost trimisa saptamana trecuta, iar masura a intrat in vigoare incepand de luni, potrivit Financial Times.

Gazprom noteaza ca suspendarea achizitiilor de gaze naturale de la producatorii independenti a fost determinata in principal de cererea instabila de pe piata rusa.

Printre furniorii afectati de decizie se numara si Novatek, al doilea mare producator de gaze naturale din Rusia, alaturi de TNK-BP, Rosneft si Lukoil. Companiile vizate de decizie nu au comentat informatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.