Slovenia, care parea una dintre cele mai solide economii est-europene, are nevoie de o jumatate de miliard de euro pana la sfarsitul anului, a anuntat ministrul sloven de finante, Janez Sustersic.

”Pana la sfarsitul anului, am putea avea nevoie de o jumatate de miliard de dolari. Slovenia are mai multe optiuni. Insa este adevarat ca emiterea unor obligatiuni de stat pana la sfarsitul anului ar fi extrem de utila”, a explicat ministrul. El a insistat asupra importantei ca Slovenia sa adopte reformele structurale propuse de guvern.

'Trebuie sa adoptam reformele necesare inca din aceasta toamna. Cu cat o vom face mai repede, cu atat va fi mai probabil ca nu vom mai avea nevoie de un ajutor financiar si ca ne vom putea finanta singuri', a afirmat oficialul sloven.

La sfarsitul lui august, premierul conservator, Janez Jansa, a declarat ca tara sa ar putea intra ”in incetare de plati” in octombrie, daca Slovenia nu va adopta reformele necesare.

El a anuntat la sfarsitul lunii iunie ca tara sa ar putea cere un ajutor financiar de la Uniunea Europeana, amenintare lansata pentru a obliga opozitia de stanga sa accepte introducerea in Constitutie a ”regulii de aur” bugetare, proces care se afla insa intr-un punct mort, relateaza capital.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.