Desi, in momentul de fata, 5th Avenue din New York ocupa prima pozitie in clasamentul celor mai scumpe chirii pentru spatii comerciale din lume, analistii sustin ca districtul central din Hong Kong este foarte aproape de a detrona faimosul bulevard.

Conform capital.ro, analistii financiari sunt de parere ca, pana in 2014, o chirie in centrul orasului va depasi 2600 de dolari/mp.

In conditiile in care, in prezent, pretul mediu al chiriei din centrul Hong Kong-ului este de 1800 de dolari/mp, previziunile analistilor au toate sansele sa se indeplineasca.

Mai mult de atat, analistii ofera si un exemplu. Spaniolii de la Zara au anuntat ca vor prelua un spatiu ocupat pana acum de cei de la H&M, si vor plati o chirie lunara de 1,5 milioane de dolari, de doua ori mai mult decat fostii ocupanti ai spatiului.

"Totul se misca aici cu o viteza uimitoare (...) intr-un interval de trei ani, chiriile se pot dubla. In acest ritm alert, Hong Kong va domina piata imobiliara mondiala (...) o contributie semnificativa o au vizitatorii chinezi care tranziteaza zona", spun analistii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.