Un studiu recent arata ca valoarea alimentelor irosite de americani este de aproximativ 165 de miliarde de dolari anual.

Programul pentru alimente si agricultura al Consiliului de Aparare al Resurselor Naturala a scos la iveala faptul ca SUA, la nivel de tara, arunca la gunoi unul din doua alimente care ajung pe masa, acest lucru fiind o adevarata risipa de bani si de resurse pretioase.

Raportul precizeaza ca amercanii arunca 40% din proviziile de alimente annual si o familie americana medie cu patru membri ajunge sa iroseasca annual mancare in valoare de 2,275 de dolari.

O reducere de doar 15% a risipei de alimente in SUA ar fi suficienta pentru a hrani anual 25 de milioane de americani si ar usura povara gropilor de gunoi, unde deseurile alimentare reprezinta ce mai mare parte din deseurile solide, conform NRDC, o organizatie nonprofit de mediu, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.