Belize, o tara situata pe coasta de est a Americii Centrale, este in pericol sa dea faliment dupa ce a esuat in realizarea rambursarii unei datorii de 23 de milioane de dolari.

Desi are o perioada de gratie de 30 de zile pentru a plati dobanda, guvernul a comunicat ca nu va fi capabil sa ramburseze suma.

Creditorii tarii acuza Belize ca incearca sa forteze detinatorii de obligatiuni sa accepte o restructurare a datoriei asemanatoare Greciei.

"Superbondul" belizean, de aproape 550 milioane de dolari, are maturitatea in 2029, insa tara plateste un cupon anual detinatorilor de obligatiuni, care se ridica in prezent la 8,5%.

Pentru acest an Barrow estimeaza ca deficitul fiscal va creste la 2,5% din Produsul Intern Brut, de la 1,1%, dupa ce cresterea economiei de 1,4 miliarde de dolari a incetinit si guvernul a nationalizat mai multe companii, scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.