Cancelarul german Angela Merkel se gandeste sa relaxeze conditiile din acordul cu Grecia, punand la incercare relatia tensionata cu membrii coalitiei de guvernare care se opun unor noi concesii pentru statul elen, au declarat doi parlamentari germani citati de adevarul.ro.

Guvernul Merkel este strans cu usa intre apelurile la indulgenta venite de la Atena si nevoia de a afisa o atitudine severa pentru a asigura Germania ca Grecia isi va respecta angajamentele si sacrificiile asumate in schimbul finantarii externe care ii permite sa evite falimentul si sa ramana in zona euro, au spus parlamentarii Klaus-Peter Willsch si Frank Schaeffer, care desi fac parte din coalitia de guvernare au votat impotriva masurilor propuse de Merkel pentru rezolvarea crizei din zona euro.

"Merkel cunoaste bine sensibilitatile, dincolo de cei doar 27 de membri ai coalitiei care au votat ultima data impotriva, astfel ca linia oficiala este sa fie dura cu Grecia. Insa in acelasi timp, sunt impinsi in fata unii ca sa incerce apele, sa vada cum ar putea fi abandonata aceasta linie dura", a afirmat Wilsch, membru al Uniunii Crestin Democrate, partidul condus de Merkel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.