Datoria statului elen a urcat cu 23 de miliarde de euro in trimestrul al doilea, de la 280,3 miliarde de euro la 303,5 miliarde euro.

Creditorii privati ai Greciei au luat parte in martie la cea mai mare restructurare a unei datorii de stat, fiind nevoiti sa accepte stergerea a circa 100 de miliarde de euro din datoria statului elen, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante, datoria Greciei a atins un maxim record in decembrie, de 367,9 miliarde de euro. La inceputul anului 2010, datoria statului era de la 310,4 miliarde de euro.

Grecia se confrunta cu o criza financiara severa de la sfarsitul anului 2009 si este dependenta de ajutorul financiar de la statele zonei euro si FMI. In schimbul a doua pachete financiare, insumand 240 de miliarde de euro, statul elen s-a angajat sa adopte masuri dure de austeritate, pentru a aduce datoria la un nivel sustenabil si pentru a permite tarii sa se imprumute din nou de pe piata financiara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.