Organizatia Mondiala a Muncii avertizeaza ca Europa ar putea pierde in 4,5 milioane de locuri de munca in contextul crizei, institutia solicitand liderilor europeni sa faca din sustinerea pietei muncii o prioritate.

Din 2008, in Europa au disparut 3,5 milioane de slujbe. [Citeste si Somajul din zona euro a crescut la 11%, un nou MAXIM ISTORIC]

In cazul in care actuala politica nu se schimba rapid, este posibil ca somajul sa urce rapid in zona euro "alimentand tulburari sociale si erodand increderea cetatenilor in guvernele nationale, sistemul financiar si institutiile europene", se arata intr-un raport al Organizatiei Mondiale a Muncii (OMM).

Institutia atentioneaza ca masurile de austeritate nu sunt suficiente pentru a raspunde crizei din zona euro si au un efect puternic negativ asupra pietei muncii. De asemenea, din cauza perioadei de instabilitate financiara, bancile nu si-au reluat rolul de a asigura imprumuturi pentru economia reala, iar investitiile private s-au redus considerabil, relateaza mediafax.ro.

Organizatia solicita reluarea investitiilor si reforma sistemului financiar, raportul OMM indicand ca o majorare a investitiilor echivalenta cu 1% din PIB ar crea 1,4 milioane de noi locuri de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.