Business 3 Iulie 2012 12:20
Primul stat ex-comunist care a adoptat moneda unica - Slovenia - ar putea deveni al saselea stat membru al zonei euro care solicita asistenta financiara.

Dupa ce Nova Ljubljanska Banka, cea mai mare banca a tarii, a obtinut o majorare de capital, Slovenia evalua povara fiscala a acoperii datoriilor sistemului bancar. “Creste posibilitatea ca Slovenia sa devina urmatoarea economica mica care cere un pachet de asistenta financiara de la UE”, potrivit lui Michal Dybula, economist BNP Paribas.

Saptamana trecuta, premierul sloven Janez Jansa a declarat ca tara sa risca “scenariul grec” si ca guvernul sau “face tot posibilul sa gaseasca o solutie” si sa evite sa apeleze la asistenta financiara, conform Income Magazine.

Recent, Cipru a devenit, oficial, cea de-a cincea economie din zona euro care a solicitat ajutor financiar de la fondurile europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.