Statele zonei euro prezente la summitul G20 de la Los Cabos, in Mexic, s-au angajat sa lucreze in favoarea unei uniuni bancare, a afirmat marti presedintele mexican Felipe Calderon care asigura presedintia acestui grup de state dezvoltate si in curs de dezvoltare.

"Sustinem intentia de a formula masuri concrete in vederea unei arhitecturi financiare mai bine integrata care sa inglobeze supervizarea, rezolutia falimentelor bancare si recapitalizarea bacilor, precum si garantarea depozitelor", a declarat Calderon citind comunicatul final al summitului.

Europenii considera aceasta ca fiind un pas concret inainte, in momentul in care sanatatea bancilor europene ingrijoreaza restul lumii la fel de mult ca si starea finantelor publice, potrivit Wall-Street.ro.

Mai multi lideri ai tarilor dezvoltate si in curs de dezvoltare au declarat deja ca principiul unei uniuni bancare europene a fost abordat in discutiile celui de-al saptelea summit G20.

Citeste mai multe despre uniunea bancara din Europa pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.