Specialisti ai grupului Banca Centrala Europeana (BCE) - FMI - Comisia Europeana (CE) vor monitoriza ajutorul de pana la 100 de miliarde de euro pentru Spania, a anuntat executivul comunitar, sugerand ca acordul ar putea fi mai dur decat a semnalat guvernul de la Madrid.

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, a declarat, duminica, ca acordul va include doar conditii legate de sectorul bancar si nu a facut referire la monitorizare externa a procesului de recapitalizare.

Spania a cerut ajutor financiar european pentru banci

Intr-un interviu pentru postul spaniol de radio Cadena Ser, vicepresedintele CE, Joaquin Almunia, a declarat ca executivul comunitar va avea un rol important in procesul de recapitalizare si ca intentioneaza sa monitorizeze planurile individuale ale bancilor pentru folosirea de fonduri, potrivit Wall-Street.ro.

"Oricine da bani nu-i da pe gratis. Vor fi oameni care vor veni in Spania pentru a se asigura ca banii sunt folositi asa cum trebuie", a afirmat Almunia.

Citeste mai multe despre ajutorul financiar primit de Spania pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.