Miliardarul George Soros considera ca euro va supravietui actualei crize, dar avertizeaza ca este posibil ca Europa sa devina un “Imperiu German”.

De asemenea, el a prezis ca supravietuirea euro va conduce cel mai probabil la o criza prelungita in sudul Europei, in timp ce nordul continentului va continua sa prospere economic.

George Soros: Europa are trei luni pentru a salva moneda euro

Rezultatul va fi acela ca Sudul – care include Spania, Italia si Grecia – va necesita un aflux constant de cash din partea vecinilor din Nord. “Va fi un Imperiu German cu periferia drept interiorul tarii”, a spus Soros cu referire la Uniunea Europeana, potrivit capital.ro.

El a mai adaugat ca zona euro va supravietui cel mai probabil, deoarece o despartire ar fi “devastatoare” pentru statele membre, inclusiv Germania, notand ca “Germania va face cel mai probabil tot ce este necesar pentru a apara euro - dar nimic mai mult”.

Citeste si
S&P: Exista cel putin o sansa din trei ca Grecia sa iasa din zona euro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.