Singapore are de departe cei mai multi milionari ca procentaj din populatie, statul fiind urmat de Qatar si Kuweit, in timp ce SUA continua sa domine topul mondial al tarilor cu cei mai multi bogati.

Numarul familiilor cu avere de peste 1 milion de dolari a crescut anul trecut in Singapore la 188.000, reprezentand 17,1% din totalul gospodariilor din metropola cu o populatie de 5 milioane de oameni.

Pe locul al doilea in top se afla Qatarul, unde 14,3% dintre familii au averi mai mari de un milion de dolari, la o populatie de 1,9 milioane de persoane.

Pe locul al treilea intr-un top realizat de Boston Consulting se regaseste Kuweitul, de asemenea un mare exportator de petrol, unde 11,8% dintre familii au o avere de peste un milion de dolari. La o populatie de 3,6 milioane de persoane, Kuweitul este resedinta a 63.000 de gospodarii bogate, transmite MEDIAFAX.

Cea mai bogata tara europeana este Elvetia, resedinta a 322.000 de familii cu averi de peste un milion de dolari fiecare. Elvetia are de asemenea cel mai mare numar de superbogati raportat la totalul populatiei, 11 din fiecare 100.000 de familii controland averi de peste 100 milioane de dolari.

Pe urmatoarele pozitii se afla Hong Kong, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite, Israelul si Taiwanul.

Top 10 este inchis de regatul Bahrain, cu 8.000 de gospodarii bogate, echivalentul a 3,2% din numarul total de familii. Cu 1,3 milioane de locuitori, exporturile de petrol genereaza 60% din PIB-ul Bahrainului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.