Zona euro ar rezista unei iesiri a Greciei din uniunea monetara, considera ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble.

"Am invatat mult in ultimii doi ani si am dezvoltat mecanisme de protectie. Riscurile contagiunii la alte state ale zonei euro au fost reduse, iar zona euro pe ansamblu a devenit mai rezistenta. Ideea ca nu am putea reactiona rapid la ceva ce se intampla pe termen scurt este gresita. Vrem ca Grecia sa ramana in zona euro. Dar trebuie sa vrea asta si sa-si accepte angajamentele. Nu putem forta pe nimeni", a spus Schaeuble, intr-un interviu pentru cotidianul Rheinische Post, preluat de Bloomberg.

"Viitorul Greciei in zona euro se afla acum in mainile Greciei. Solidaritatea nu este un drum cu un singur sens", a afirmat si ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, intr-un discurs in Bundestag. Ajutorul pentru Grecia poate fi eliberat doar daca statul elen isi respecta obligatiile, a declarat el, conform mediafax.ro.

Citeste si Parlamentari germani: Grecia ar trebui sa iasa din zona euro daca vrea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.