Intr-o decizie istorica, Rezerva Federala a SUA (Fed) si-a dat acordul pentru ca o mare banca din China sa achizitioneze o banca din Statele Unite.

Institutia a mai aprobat ca alte doua mari banci chineze sa isi extinda operatiunile pe teritoriul american, scrie capital.ro.

Consiliul Fed a anuntat miercuri ca a aprobat cererile venite din partea celei mai mari banci chineze, Banca Industriala si de Comert, si altor doua companii chineze, de a achizitiona un pachet de 80% la susbsidiara din SUA a Bank of East Asia, din New York.

De asemenea, Fed i-a permis Bancii Chinei sa-si deschida cea de-a patra filiala din SUA, in Chicago. Banca cu sediul in Beijing are deja doua filiale in New York si una in Los Angeles. Si Agricultural Bank of China a primit aprobarea de a-si deschide in New York prima filiala.

Este o decizie istorica deoarece reprezinta prima data cand Fed ii permite unei mari banci chineze sa achizitioneze o banca americana, decizia putand stimula activitatea de fuziuni si achizitii, intrucat "bancile chineze ar putea cauta sa achizitioneze banci regionale, pentru a se remarca pe piata americana", a declarat un analist citat de CNN Money.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.