Premierul Greciei Lucas Papademos a afirmat ca Grecia a gasit metodele prin care sa faca economii suplimentare la buget de 125 milioane euro.

Astfel, Grecia va realiza in anii viitori o economie de 325 de milioane de euro la bugetul de stat, facand posibila evitarea intrarii in incapacitate de plata.

Ministrii de finante ai zonei euro se intalnesc maine la Bruxelles pentru a discuta acordul final care sa salveze Grecia. Statul elen ar trebui sa primeasca pe viitor inca 130 de miliarde de euro dar acest imprumut a fost conditionat de implementarea unui plan de masuri de austeritate foarte dure.

Oficialii eleni au taiat pensiile principale mai mari de 1.300 de euro/luna cu 12%, dupa reducerea de 10% aplicata deja in 2010. In cazul marinarilor pensionati, taierea va fi doar de 7%. Cat priveste pensiile complementare, acestea vor fi reduse progresiv incepand de la pragul de 200 euro/luna, ajungand la 20% pentru pensiile de minim 300 de euro.

Germania a dat semne ca un acord a fost in sfarsit atins, dar noile masuri de austeritate adoptate in Grecia au scos peste 10.000 de oameni in strada, in semn de protest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.