Compania publica cipriota de curse charter Eurocypria, care trece prin mari dificultati financiare, a anuntat suspendarea pe termen nedefinit zborurile, blocand astfel mii de pasageri.

Comitetul de conducere al Eurocypria a facut acest anunt joi, in conditiile in care cei 320 de angajati ai sai au intrat in greva pe termen nelimitat, in semn de protest fata de pierderea locurilor de munca.

"Comitetul de conducere a decis sa suspende pe termen nedefinit programul de zboruri al companiei, incepand din 4 noiembrie, la miezul noptii", potrivit Eurocypria, citat de Agerpres.

Comitetul explica faptul ca situatia financiara disperata in care se afla compania este un alt motiv pentru care zborurile sale nu pot fi efectuate in "conditii de securitate absoluta".

El recomanda Guvernului sa lichideze societatea si sa gaseasca noi locuri de munca pentru personalul sau.

Inchiderea Eurocypria afecteaza aproximativ 15.000 de turisti, majoritatea din Germania si Rusia. Compania nationala Cyprus Airways (CA) a declarat ca va prelua sarcina transportului pasagerilor.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Stefanos Stefanou, a recunoscut joi ca Ciprul nu mai poate administra doua companii aeriene, din cauza concurentei dure cu companiile low-cost.

Guvernul va introduce un sistem de pensionare la cerere in cele doua companii, pentru a permite CA, care numara 1.300 de angajati, sa ii absoarba pe cei din Eurocypria, transfer care are insa nevoie de aprobarea Uniunii Europene.

Mai multi deputati din opozitie au acuzat Guvernul de slaba gestionare a companiilor, unii politicieni estimand datoria Eurocypria la peste 56 de milioane de euro.

In 2006, statul a fost nevoit sa cumpere de la CA filiala sa Eurocypria pentru 23 de milioane de euro, pentru a salva CA de la faliment.

Insa aceasta din urma a anuntat la sfarsitul lunii august pierderi importante de 25,1 milioane de euro, pentru primele sase luni ale anului 2010, de sase ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2009.

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.