Berkshire Hathaway, compania detinuta de miliardarul american Warren Buffett (foto), ocupa prima pozitie in topul anual in functie de reputatia companiilor editat de Harris Interactive dupa ce criza financiara a impins cele mai mari banci ale tari in afara primelor pozitii, scrie Bloomberg.

Goldman Sachs, cea mai profitabila companie financiara din istorie, ocupa pozitia 56 in timp ce Citigroup, fosta mare banca americana, a ocupat pozitia 57, potrivit companiei de cercetare Harris. Bank of America, cel mai mare creditor din Statele unite, a ocupat pozitia 52, iar JPMorgan Chase & Co s-a aflat pe pozitia 53.

Dupa ce criza financiara a impins cele mai importante banci din fruntea clasamentului Berkshire a avansat de pe pozitia 11 in studiul Harris, care stabileste cele mai vizibile 60 de companii americane. Compania de asigurari si investitii a detronat compania ce produce bunuri de larg consum Johnson & Johnson cu mai putin de jumatate de punct procentual. Google ocupa a treia pozitie, 3M Company se afla pe a patra pozitie si Johnson & Son ocupa pozitia 5. Dintre industrii, doar producatorii de tutun au avut o evolutie mai proasta decat serviciile financiare.

Mai multe detalii despre cele mai respectate companii din SUA cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.