Franta si Marea Britanie au anuntat ca au decis sa acorde ajutoare de 4 miliarde dolari pentru tarile sarace, din cota primita de la FMI in cadrul alocarii generale de 250 miliarde dolari.
"Este o suma redusa in comparatie cu nevoile, care se ridica la 17 miliarde dolari, insa reprezinta un angajament important", a declarat ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, arata Wall-Steet.

Franta si Marea Britanie au decis sa acorde celor mai sarace tari o parte din drepturile speciale de tragere (DST) primite la majorarea generala a drepturilor, cu 250 miliarde dolari, decisa in cadrul summitului G20 de la Londra din aprilie, precizeaza un comunicat comun, citat de NewsIn.

Drepturile speciale de tragere reprezinta moneda virtuala a Fondului Monetar International (FMI) si sunt calculate in raport cu un cos valutar format din dolar, yen, lira sterlina si euro. Tranzactiile in interiorul FMI sunt calculate in DST.

Sprinijul va veni sub forma a doua imprumuturi de cate 2 miliarde dolari, din partea Frantei si a Marii Britanii, catre un fond special al FMI destinat finantarii tarilor sarace, mai precizeaza comunicatul.

Planul de redistribuire a DST-urilor a fost aprobat in aprilie de Grupul celor 20, al celor mai importante state industrializate si emergente, ca mod de a injecta lichiditati in sistemul financiar global, intr-un moment in care rezervele internationale ale statelor sunt folosite pentru lupta impotriva crizei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.