Cresterea ratei sinuciderilor printre cei mai bogati oameni de afaceri ai lumii in primul an al crizei este o reactualizare a faptului ca banii, puterea si recunoasterea sociala a succesului nu sunt eterne.
Dar mai ales ca milionarii care domina topurile celor mai bogati oameni de afaceri din lume nu sunt invulnerabili. MONEY.ro a realizat o analiza a celor mai bogati oameni de afaceri care s-au sinucis, din cauza pierderilor masive generate de criza economica mondiala.


Adolf Merckle

Miliardarul german Adolf Merckle (74 de ani) s-a sinucis pe 5 ianuarie 2009, dupa ce a ajuns in pragul falimentului. El a fost gasit lovit de un tren in apropiere de Blaubeuren (sud-vestul Germaniei), locul sau de resedinta. Merckle era pe locul 94 in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume, cu o avere de 9,2 miliarde de dolari. Producatorul de ciment HeidelbergCement si compania farmaceutica Ratiopharm International erau principalele afaceri ale lui Merckle. Omul de afaceri a pierdut in 2008 circa 400 de milioane de euro in tranzactii bursiere cu titluri Volkswagen.


James McDonald

Omul de afaceri James McDonald (56 de ani) s-a sinucis pe 13 septembrie 2009. McDonald s-a impuscat in masina. Omul de afaceri era presedintele companiei Rockefeller & Co. si avea o avere familiala estimata la 25 de miliarde de dolari. Compania Rockefeller & Co a fost infiintata de John D. Rockefeller, in urma cu 125 de ani, la New York, pentru a administra una dintre cele mai mari averi din SUA. In 1979, compania s-a transformat in corporatie, iar in 1980 a devenit firma de consultanta pentru investitii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.